Salon Haarrijn

Nieuws

Nieuw! Overnight Retinol Repair

Retinol is een van de meest populaire, krachtige ingrediënten onder consumenten en medische professionals, omdat het in staat is fijne lijntjes, rimpels en hyperpigmentatie te verminderen. Uit onderzoek is gebleken dat Retinol opmerkelijk goed in staat is om de structurele integriteit van de huid te herstellen. Toch zijn er ook uitdagingen aan het gebruik van Retinol vanwege de fragiele chemische structuur en de eigenschap om ontstekingsreacties te veroorzaken in de huid.

Blootstelling aan UV-stralen, lucht en water kunnen allemaal de stabiliteit en effectiviteit van Retinol benïvloeden. Daarom is het belangrijk dat innovatieve producten zoals Overnight Retinol Repair zo worden ontwikkeld dat de Retinol stabiel blijft. Daarnaast moet de tolerantie voor Retinol opgebouwd worden, om zo de gevoeligheid van de klant tot een minimum te beperken.

De huidexperts van het International Dermal Institute en Dermalogica hebben de uitdagingen van het gebruik van Retinol zorgvuldig overwogen. Het resultaat is een geconcentreerde en gestabiliseerde nachtbehandeling die gepersonaliseerd kan worden voor optimaal comfort en die de huid verstevigt, verzacht en herstelt.

Retinoïden: Vitamine A Retinoïden zijn Vitamine A derivaten die de collageen aanmaak een boost geven, de celdeling en –vernieuwing stimuleren, de huid egaliseren en verzachten. Het grootste effect hebben ze op ons collageen, ofwel de structurele fundering van de huid. Het effect is tweeledig: enerzijds verminderen ze de collageenafbraak veroorzaakt door UV-stralen doordat ze de MMP enzymen collagenase onderdrukken. Anderzijds helpen ze de huid door het stimuleren van de aanmaak van nieuw collageen.

Wilt u ook een stralende zachte huid overhouden na een nachtje slapen! Overnight Retionol Repair is nu te koop bij Salon Haarrijn. In beperkte mate hebben wij een aantal proefsetjes voor de verkoop.